企業詳細

企業概要

金芳醤油醸造元

自然なものを自然なままに 筑豊の地で大正初期より百余年 伝統的な天然醸造を続けています。 農薬に頼らずつくる、おいしい大豆と小麦を まごころ込めた手仕事で麹に育てます。 地下天然水と天日塩で仕込まれたお醤油は 甘みのある温かな味わいに仕上がります。 令和四年には、木桶での仕込みを復活させ 昔から蔵に住む菌たちの力をかりています。 百年杉で作られた桶の内からは レモンやパインのような香りが漂い 懐かしくも新しい風味を醸しています。 自然の恵みがギュッと詰まった金芳醤油で 食事もおいしく、心も身体もよろこんで、 毎日を幸せに過ごしていただけると幸いです。

業種 生産者・メーカー
企業・団体名 金芳醤油醸造元
企業・団体名(英語) Kaneyoshi Soy Sauce Brewery
住所(県) 福岡県
企業概要 自然なものを自然なままに 筑豊の地で大正初期より百余年 伝統的な天然醸造を続けています。 農薬に頼らずつくる、おいしい大豆と小麦を まごころ込めた手仕事で麹に育てます。 地下天然水と天日塩で仕込まれたお醤油は 甘みのある温かな味わいに仕上がります。 令和四年には、木桶での仕込みを復活させ 昔から蔵に住む菌たちの力をかりています。 百年杉で作られた桶の内からは レモンやパインのような香りが漂い 懐かしくも新しい風味を醸しています。 自然の恵みがギュッと詰まった金芳醤油で 食事もおいしく、心も身体もよろこんで、 毎日を幸せに過ごしていただけると幸いです。
Natural products in their natural state We've been practicing our traditional method of natural brewing in the heart of Chikuho for over a century, since the late days of Taisho (1921). We nurture koji by hand with a touch of heartfelt craftsmanship, using delicious soybeans and wheat, cultivated without the use of pesticides. Soy sauce brewed using natural underground water and sun-dried salt imparts a sweet, warm flavor to our soy sauce. In 2022, we restored the traditional brewing process using wooden barrels, relying on the power of microorganisms that have been residing in our brewery. From within the wooden barrels, made of 100-year-old cedar, fragrances reminiscent of lemon and pineapple drift through the air, lending a nostalgic yet contemporary flavor to our soy sauce. Kaneyoshi soy sauce is filled with the blessings of nature and we hope this will bring a sense of fulfillment to your meals, your body and soul. May each of your days be filled with happiness.
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